Se vores åbningstider for sommerferien HER

 dag er Ole Winther Auto en forretning med moderne showrooms og værksteder i både Herning, Horsens og Silkeborg. Fokus er på salg af fabriksnye biler samt nyere brugte biler. Virksomheden er familieejet og har været i branchen siden 1970’erne.

Ole Winther – grundlægger – Ole Winther Auto

OLE WINTHER

Året er 1973. Ole Winther er netop færdig ved militæret og verden ligger åben. Og dog. Som uddannet automekaniker, kræver det ikke de store overvejelser, for Ole Winther vil sælge biler. I begyndelsen af den brugte slags. Femten styk for at være helt præcis.

Han husker stadig den første solgte bil. En lyseblå Peugeot 404. Sådan noget glemmer man ikke lige, når man har benzin i blodet og altid har sat en ære i at sende glade kunder ud fra foden af Funder Bakke. Og Ole Winther Auto har forstået at samle på glade købere. Faktisk har bilhuset stadig kunder, som tilbage i 1973 var blandt de første, der skrev under på en slutseddel. Og med dem også deres børn og børnebørn.

Igennem alle årene har Ole Winther haft sin hustru, Bodil, ved sin side. Datteren Susanne er i bogholderiet og sønnen, Dennis, sidder i bestyrelsen. Men følelsen af familie rækker for Ole Winther længere, end dem man deler efternavn med. Medarbejderne skal også føle sig som en del af familien. Man skal kunne tale med hinanden, hjælpe hinanden og involvere sig med hinanden. Ordentlighed handler ikke kun om kunderne. Det handler også om at være ordentlige kollegaer.

Der er trillet mange biler ud af butikken siden den lyseblå Peugeot 404 tilbage i 1970’erne. Så hvor længe mon Ole Winther bliver ved? Selvom han har passeret pensionsalderen, er han ikke klar til at give bilnøglerne videre. Lige så længe det er en fornøjelse at gå på arbejde, lige så længe bliver han ved.

Åbenhed og ordentlighed har siden den første dag været det vigtigste for Ole Winther.

Da han startede ud ved Funder Bakke var det andre tider end i dag. Brugtvognsforhandlere var dengang typisk tidligere hestehandlere, der havde det med at overføre nogle temmelig tvivlsomme metoder til bilbranchen.

Dette var med til at skabe det dårlige ry, som branchen har lidt under. Sådan skulle det ikke være hos Ole Winther. For ham var det vigtigste, at han kunne se hver enkelt kunde – og sig selv – i øjnene. Hver dag.

ÅREST SEAT FORHANDLER I DANMARK

Oliekrisen kom i 1973-74, og med blandt andet de bilfrie søndage, ændrede danskernes hverdag sig. Men forretningen overlevede krisen.

Årene gik og brugte biler blev til nye biler. Den store forandring kom i 1996, hvor Ole Winther blev Seat-forhandler.

Og de må have ramt noget rigtigt på Fejøvej, der flere gange er kåret som årets Seat-forhandler i Danmark.

HERNING

I 2004 fik forretningen vokseværk og udvidede med bilhuset i Horsens. Det blev i familien, da sønnen Thonny blev salgschef og således garant for, at de Wintherske værdier kom ud til horsensianerne. Siden 2014 har forretningen i Horsens været autoriseret Suzuki-forhandler -og værksted og som i Silkeborg også stort udvalg af fabriksnye Seat.

I 2016 fik Ole Winther Auto eneret på salget af Fiat person- og varebiler i Silkeborg. Inden længe vokser Ole Winther Auto igen, da afdelingen i Horsens for nylig har købt en 11.000 m2 stor grund, hvor der i nær fremtid vil stå en ny, indbydende butik – spækket med lys og luft.

Sidste nye, store forandring for virksomheden er at vi nu starter en afdeling i Herning med Fiat, Fiat Pro, Iveco og Maxus.

Åbningstider

Ændrede åbningstider i juli

Silkeborg:
Lukket lørdag
Åbent søndag 11-16

Horsens:
Lukket lørdag
Lukket søndag

Silkeborg · Horsens · Herning

Vi er autoriserede forhandler af

Beregn byttepris

Book prøvetur